UW OGEN ZIJN HET WAARD

Een oogmeting bij TOM. is niet alleen gericht op het bepalen van uw oogsterkte. Uw dagelijkse werkzaamheden en leefstijl worden meegenomen in het advies voor uw kijkoplossing op maat. Onze optometristen beoordelen tevens de gezondheid van uw ogen.

TOM. begint de oogmeting met het uitgebreide vooronderzoek. Met zeer geavanceerde apparatuur verkrijgen wij een goede indruk van de toestand van uw ogen.

 

Uw ogen worden gescreend door drie apparaten:

Automatische Refractometer

Met dit apparaat wordt globaal de oogsterkte bepaald. Deze objectieve meting zorgt ervoor dat de optometrist een goed uitgangspunt heeft voor het vervolg van de oogmeting.

 

Oogdrukmeting

Hiermee wordt met een pufje lucht dat tegen het oog geblazen wordt de oogdruk gemeten. Door de automatische vervorming wordt de oogdruk bepaald. Bij deze methode wordt het oog niet aangeraakt en er is geen verdoving noodzakelijk.

 

OCT en fundusfotografie

OCT staat voor Optical Coherence Tomography. Dit apparaat scant de ogen met behulp van lichtreflectie. Hierdoor worden de weefsels in het oog zeer gedetailleerd in beeld gebracht. De optometrist kan met behulp van deze scan verschillende oogaandoeningen vroegtijdig opsporen zoals maculadegeneratie en glaucoom.  Tevens maakt dit apparaat fundusfoto’s, dit zijn scherpe, duidelijke beelden van de binnenkant van de oogbol.

 

OOGMETING VOOR BRILADVIES

Aan de hand van een gedetailleerde oogmeting kunnen we de mogelijke kijkoplossingen bespreken.

AANMETING CONTACTLENZEN

Draagt u liever geen bril, dan wordt met speciale apparatuur de juiste pasvorm voor contactlenzen bepaald.

OOGHEELKUNDIG ONDERZOEK DOOR DE OPTOMETRIST

Is er sprake van andere visuele klachten, dan kunt u terecht voor verdergaand onderzoek bij onze optometrist.

FUNDUS ONDERZOEK BIJ DIABETES

Diabetes geeft een verhoogd risico op het ontstaan van oogschade. Wij controleren de ogen periodiek met behulp van fundusfoto’s.

FIXATIE DISPARATIE

Bij fixatie disparatie werken de ogen niet goed samen. Soms volgt het advies om dit verder te laten onderzoeken.

WAT IS OPTOMETRIE?

Optometrie is een paramedisch beroep dat het gezichtsvermogen onderzoekt en corrigeert en oogaandoeningen detecteert.