UW OGEN ZIJN HET WAARD

OOGGEZONDHEIDSONDERZOEK

Naast de oogmeting om de brilsterkte te bepalen kan TOM. de gezondheid van uw ogen onderzoeken. Bij klachten zoals wazig zien, vlekjes, hoofdpijn of bijvoorbeeld branderige ogen is alleen een oogmeting soms niet voldoende om de mogelijke oorzaken te achterhalen. Ook kunnen eventuele oogproblemen zoals staar, glaucoom en maculadegeneratie vroegtijdig ontdekt worden.

De optometristen Tom Werrelmann, Stephanie van der Well en David Klaij screenen met het ooggezondheidsonderzoek de visuele functies en stellen een (waarschijnlijke) diagnose van eventuele afwijkingen van het oog en oogziektes. Ook worden er foto’s gemaakt van de binnenkant van het oog. Door een samenwerking met STAR/KSYOS kunnen deze digitale foto’s doorgestuurd worden naar de oogarts. Alleen voor eventuele verdere behandeling, wordt u na overleg doorverwezen naar een oogarts of de huisarts. Er kan ook met spoed doorverwezen worden, zodat een lange wachttijd in het ziekenhuis vermeden wordt.

OOGMETING BIJ KINDEREN

Bij kinderen vanaf 6 jaar kunnen de ogen worden opgemeten met druppels en als er bij dit oogonderzoek geen bijzonderheden zijn is het daarna niet meer nodig om naar de oogarts te gaan. Kinderen jonger dan 6 jaar adviseren wij om naar een orthoptist te gaan.

Heeft uw kind regelmatig hoofdpijn, zijn er leesproblemen of is er mogelijk sprake van dyslexie? Bij kinderen kan een ongecorrigeerde brilsterkte, maar ook een onbalans in de oogspieren deze klachten veroorzaken of verergeren. Indien nodig hebben wij overleg of verwijzen we door naar de oogarts en/of orthoptist. Twijfelt u aan de ogen van uw kind? Maak dan een afspraak voor het oogonderzoek. De kosten worden volledig vergoed door de zorgverzekering.

OPTOMETRIE

Sinds november 2000 valt het beroep optometrist onder de wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Het is in het leven geroepen om de oogzorg in Nederland op een hoger niveau te brengen, enerzijds door de huisarts bij te staan met oogheelkundige vraagstukken en anderzijds door de wachtlijsten van oogartsen te verminderen. Zowel Tom Werrelmann als David Klaij zijn als optometrist aangesloten bij het OCR (Optometristen Collectief Rijnmond) en zij werken door middel van het oogzorgnetwerk nauw samen met de oogartsen in de omgeving.

TOTAAL OOGONDERZOEK DOOR DE OPTOMETRIST

Netvliesfoto van de binnenkant van uw oog

De optometristen kunnen met behulp van een OCT Scan in 3D het netvlies van uw oog in kaart brengen. Indien er afwijkingen worden geconstateerd wordt u, indien nodig, rechtstreeks doorverwezen naar de oogarts.

Er kan ook met spoed doorverwezen worden, zodat een lange wachttijd in het ziekenhuis vermeden wordt.

Alle oogscans en oogonderzoeken worden uitgevoerd door de optometristen van Optiek TOM.

Snelle opsporing van o.a.:

  •   Macula degeneratie
  •   Glaucoom
  •   Staar